Nieuws/Entertainment
449035
Entertainment

’Horroravond' voor Tineke de Nooij

Een avondje oppassen op haar kleindochter Joia liep voor Tineke de Nooij uit op een blamage. Tineke doet openlijk verslag van het ’drama’ dat zich voltrok in het huis van haar dochter Sara Lee. "Schat, je moeder moet je iets verschrikkelijks vertellen.”

"Eigenlijk is alles verkeerd gegaan wat ik wilde doen”, schrijft Tineke op Facebook. Ze was van plan om het lievelingskostje, spaghetti carbonara, voor haar kleindochter te maken, maar dat ging niet bepaald van een leien dakje.

"Toen moest ik in een voor mij volledig vreemde keuken aan de slag en daar ging het al mis”, schrijft Tineke. "Het kostte me drie pitten voordat ik er één aan de gang kreeg, maar waarachtig die deed het. Vervolgens zocht ik vertwijfeld naar de olijfolie, want ik herinnerde mij dat je zei: "hier staat de olijfolie", maar waar? Voordat ik die ontdekt had pakte ik de koekenpan weer van het vuur, want dit ging te hard en toen ging alles fout.”

De pan gleed met een „rotklap” van het fornuis. "Maar niet gewoon op de grond, hij sleepte meteen een spoor van een paar duizend glasdeeltjes mee en toen ik goed keek waren dat allemaal stukjes van de oven deur. Ik had nog nooit zoveel glasscherven gezien. Ik begrijp nog steeds niet hoe dat zo heeft kunnen komen, maar aldus geschiedde."

Tineke besloot toch verder te koken. Het eindresultaat viel volgens Tinekes kleindochter behoorlijk tegen. "Om een lang verhaal kort te maken, ze vond het niet lekker en ik eigenlijk ook niet, dus toen heeft ze nog maar wat tomaatjes gegeten en is een voorstelling gaan doen." Joia’s vertolking van Let It Go, van de film Frozen, maakte de avond enigszins goed. Maar: "Liefje kijk even op Marktplaats of je een ander fornuis kan scoren."