Nieuws/Entertainment
449136
Entertainment

Presentatrice wil zich niet meer wegcijferen

Eva Jinek trekt les uit liefdesbreuken

Eva Jinek heeft de manier gevonden om een relatie te laten slagen. Ze wil zich niet meer wegcijferen voor een man.

De 37-jarige presentatrice is momenteel vrijgezel, nadat ze haar relatie met tv-bioloog Freek Vonk in mei vorig jaar op de klippen zag lopen. Daarvoor was ze samen met voormalig advocaat Bram Moszkowicz.

„Het klopt dat ik mezelf vaak heb weggecijferd in een relatie. Het huwelijk van mijn ouders is mijn grote voorbeeld. Ze zijn bijna vijftig jaar samen. (...) Mijn ouders hebben altijd alles samen gedaan. Ik ben niet anders gewend, dus ik dacht altijd: dit is hoe het hoort. Je gaat mee in wat de ander wil”, vertelt Eva in Viva.

„Hoe verschillend mijn partners ook waren, het kostte me geen moeite om me te bewegen in hun werelden. Maar als iemand vroeg: schatje, wat wil jíj nou eigenlijk, dan wist ik het niet. Ik heb me voor- genomen dat ik dat niet meer wil.”

Ook haar kinderwens komt ter sprake. „Ik heb geen partner, dus het is niet aan de orde. Ik ben 37 en ik weet dat ik het moederschap niet eindeloos voor me kan uitschuiven. Maar zelfs als we nu heel stil zijn, hoor je geen eierstok rammelen.”