Nieuws/Entertainment
449167856
Entertainment

Rechtbankverhoren Ali B, Boef en Ronnie Flex uitgesteld

Ali B, Boef en Ronnie Flex hoeven zich voorlopig niet bij de rechter te melden. De rappers zijn in beroep gegaan tegen de oproep om vragen te beantwoorden over hun vermeende wangedrag. Alle verhoren zijn daarom uitgesteld, bevestigt een rechtbankwoordvoerder.

De rappers zouden verhoord worden in een zaak die is aangespannen door de Stichting Music#MeToo, die iets wil doen aan het in haar ogen vrouwonvriendelijke en discriminerende gedrag van rappers. De stichting vindt dat zowel de rappers als hun platenlabels en managers meer verantwoordelijkheid moeten nemen om een einde te maken aan 'wangedrag' van de artiesten.

De openbare verhoren zouden vrijdag en volgende week dinsdag plaatshebben bij de rechtbank in Lelystad. Naast de artiesten waren ook bestuurders van platenlabel Warner Music en managementbureau SPEC opgeroepen voor een getuigenverhoor.

Music#MeToo gaat nog deze week een verzoek indienen bij het gerechtshof om vaart te maken met de beslissing of de rappers alsnog voor de rechter moeten verschijnen.