Nieuws/Entertainment
449190
Entertainment

Emile Ratelband boos weg bij première

Emile Ratelband is vanavond boos weggelopen bij de feestelijke première van de musical Nonsens, met daarin o.a. Marjolijn Touw en Mariska van Kolck.

De vuurdoop van het komische theaterstuk vond plaats in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en gaat over maar liefst 52 nonnen die per ongeluk worden vergiftigd en daarbij het leven laten. De vijf overgebleven nonnen die het drama wel overleven organiseren vervolgens een benefietconcert om alle begrafenissen te kunnen betalen.

Een niet alledaags verhaal met overduidelijk een knipoog naar de rust, reinheid en regelmaat die normaal gesproken in het klooster aan de orde van de dag zijn. Eén van de aanwezige BN’ers zal de uitnodiging echter niet goed hebben gelezen want hij verliet het feest al in de pauze: Emile Ratelband.

Aan Privé verklaart hij eerder te zijn vertrokken omdat het zoontje van een vriendin ziek zou zijn geworden, maar enkele minuten daarvoor gaf hij een heel andere, opmerkelijke reden. „Ik probeer er het beste van te maken en daarom bid ik ook elke dag. Daarom voel ik me hier ook niet zo thuis, eerlijk gezegd. Ik ben spiritueel dus niet religieus. Ik hang niet een bepaalde godsdienst aan maar ik vind dit niet netjes zoals er wordt omgegaan met het fenomeen non. Het klinkt een beetje vervelend voor de producent natuurlijk maar ik vind het niet netjes zoals het gaat."