Nieuws/Entertainment
449436
Entertainment

Hardrockbassist Jimmy Bain (68) overleden

Jimmy Bain, die bassist was bij onder andere Rainbow en Dio, is op 68-jarige leeftijd overleden.

Def Leppard-gitarist Vivian Campbell bevestigt het overlijden van Bain op Facebook.

Campbell speelde samen met de bassist in de band Last in Line die op zou treden op de zogenaamde Def Leppard Cruise die momenteel aan de gang is. Het is niet duidelijk of Bain aan boord was op het moment van zijn overlijden. Ook een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

De Schotse muzikant had een flinke staat van dienst opgebouwd. In de jaren zeventig speelde hij in de hardrockband Rainbow om later lange tijd bij hardrockzanger Ronnie James Dio te spelen, die in 2010 op 67-jarige leeftijd overleed.

Andere beroemde rockers hebben bedroefd gereageerd op het heengaan van Bain. "Ik ben verdrietig over het verlies van mijn vriend", meldt Megadeth-frontman Dave Mustaine via Twitter. "Hij was een ware muzikant en songwriter", schrijft Motörhead-gitarist Phil Campbell die pas zijn eigen frontman Lemmy Kilmister verloor. "Hij was erg betrokken en schreef meer dan je waarschijnlijk denkt."

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

It's with the heaviest of hearts that I must confirm the news of the passing of our dear friend and Last In Line...Geplaatst door Vivian Campbell op zondag 24 januari 2016