Nieuws/Entertainment
449463
Entertainment

„Hij probeerde me te wurgen”

Ex-vrouw beschuldigt David Bowie van mishandeling

De ex-vrouw van David Bowie heeft weer een boekje opengedaan over de onlangs overleden zanger. Angie Bowie beweert deze keer dat hij haar probeerde te wurgen na een ruzie met zijn minnares.

De ex-vrouw van de onlangs overleden David Bowie haalt sinds zijn dood allerlei herinneringen op in de media. Deze keer vertelt ze aan The Sun over een incident van eind jaren zeventig. Onder invloed van drugs zou Bowie haar te lijf zijn gegaan.

Angie en David waren destijds getrouwd, maar David hield er ook vriendinnen op na. Een ervan was Corinne Schwab, die werkte als assistente van de artiest. Angie en Corinne kregen ruzie over de hoeveelheid bagage die de assistente had ingepakt voor een reisje naar Jamaica. "Corinne snauwde tegen me dus ik zei dat ze niet op zo'n toon tegen me moest praten. Toen kwam David aanrennen."

Volgens Angie was David high, hij had net ervoor coke gesnoven. "Hij greep me bij mijn keel en begon me te wurgen. Hij was blind van woede en liep tegen me te schreeuwen. Ik raakte in paniek. Corinne trok hem van me af. Ze heeft mijn leven misschien wel gered." Angie kan het niet laten een sneer uit te delen: "Corinne had vast gewild dat hij doorging, maar voorzag al wat de gevolgen daarvan zouden zijn."

In 1979 scheidde Bowie van zijn vrouw. Zijn ontrouw was volgens Angie een probleem geworden, na de gelukkige beginjaren van het huwelijk. "Ik wist dat hij affaires had, maar zolang dat discreet gebeurde maakte het me niet zo veel uit. Zolang ik maar respectvol werd behandeld. Dat deed hij niet meer. Ik betrapte hem eens met een zangeres. Toen realiseerde ik me dat mijn huwelijk niks voorstelde."

David Bowie, echte naam David Jones, overleed zondag op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was getrouwd met topmodel Iman, de moeder van zijn 15-jarige dochter Alexandria. Zoon Duncan Jones (44) komt uit zijn eerste huwelijk met Angie Bowie.