449486
Entertainment

Babette van Veen strijdt tegen eenzaamheid

Babette van Veen voerde vandaag als ambassadeur actie tegen eenzaamheid. Ze voerde actie op het Spui in Den Haag.

De actrice was vandaag aanwezig bij de aftrap van de campagne  'Eenzaamheid, wat doe jij eraan?' van Coalitie Erbij in Den Haag.

Babette en Lisette van den Heuvel, directeur Buddy Netwerk, plakten vandaag hun actie tegen eenzaamheid op een megagrote to-do-lijst op het Spui.

Volgens de organisatie is er in de kerstperiode veel aandacht voor eenzaamheid, maar verzwakt de aandacht erna. Met de campagne wil de coalitie de aandacht voor eenzaamheid later in de winter verduurzamen.

 

Babette van Veen (47) onthulde vorig jaar in haar boek Hartenvrouw dat ze zich lange tijd na haar scheiding met Bas Westeerweel eenzaam had gevoeld. "Ik ben makkelijk benaderbaar, open en meestal vrolijk. Maar ineens vluchtte iedereen van me weg", vertelt de GTST-actrice in haar boek. "Er kon geen goedemorgen meer af. Ik raakte in een isolement. Mensen zijn zo bang voor het verdriet van een ander. Ik erger me aan de tendens dat het leven alleen maar mooi en perfect moet zijn. We maken allemaal ellende mee. Het kan echt geen kwaad om een lief kaartje te sturen, of een kopje koffie aan te bieden."