Nieuws/Entertainment
449618
Entertainment

Mag zij profiteren van drama?

Sabia Engizek uit op 'smartengeld'

Sabia Engizek is financieel niet beter geworden door alle ophef. De gewezen voetbalvrouw wil dat daar verandering in komt.

Sabia wil gaan profiteren van de grote interesse in haar. „Al het gedoe rond mijn persoon heeft mij tot nu toe niets opgeleverd. Ik wil 'schmerzensgeld', iets terug voor alle pijn”, zegt de ex van Rafael van der Vaart in een interview met Grazia.

Duitse media zijn bovenop de uitspraak gesprongen. „Dit is olie op het vuur voor critici”, oordeelt Bunte. „Mag een vrouw profiteren van de dood van haar eigen kind? En ookal zou zij er nu een slaatje uit slaan, is het dan niet een hele schrale troost?”

Sabia krijgt er op social media van langs: „Haar ware aard komt steeds meer naar boven. Verschrikkelijk.” „Dit is zo doorzichtig. Zij kan niets, behalve huwelijken kapot maken.” Ook worden opties aangedragen op haar bekendheid uit te venten: „Ze kan meedoen aan een realityshow?”

Hoe Sabia - die in Duitsland en Nederland sinds de bekendmaking van haar zwangerschap en het tragische einde in december volop in de spotlights staat - geld wil gaan verdienen is niet duidelijk. Ze zou eerst willen uitvinden waar haar talenten liggen.

De 37-jarige Turks-Duitse had tijdens haar zwangerschap in Nederland met Mindmasters Live tien tv-shows in het verschiet, maar de mentalistenshow werd een desillusie voor Sabia toen het na twee afleveringen van de buis werd gehaald.