Nieuws/Entertainment
449922
Entertainment

Mamma Mia! Here we go again?

VOOR HET EERST IN ACHT JAAR waren de ABBA-leden deze week weer bij elkaar!

De gelegenheid was de opening van BJORN ULVAEUS’ (70) Grieks restaurant in Stockholm waar AGNETHA FALTSKOG (65), BENNY ANDERSSON (69) en ANNI-FRID LYNGSTAD (70) een zeldzame uitzondering maakten door alle vier op te komen dagen – en zélfs samen te poseren. Iets wat voor het laatst in 2008 gebeurde. Toen ging de film Mamma Mia in première met onder meer MERYL STREEP en PIERCE BROSNAN in de hoofdrol.

De rolprent was gebaseerd op de gelijknamige musical waarin hits als Dancing queen, Take a chance on me, The winner takes it all en Money money money ten gehore werden gebracht. Aanvankelijk zaten de vier leden van de legendarische Zweedse popgroep niet te wachten op de muzikale show die in 1999 in Londen in première ging om uiteindelijk de wereld te veroveren en veertien jaar (!) op Broadway te staan.

Sinds het uit elkaar gaan van de groep in 1982 is het geen geheim dat de leden van de band niet bepaald de deur bij elkaar plat liepen. Met wereldwijd 380 miljoen verkochte albums formeerden ze tenslotte niet alleen de populairste band ter wereld, ze waren ook getrouwd: Frida en Benny van 1978 tot 1981, Agneta en Bjorn van 1971 tot 1979. „Het is allemaal zo lang geleden”, zei Agnetha vorig jaar nog in een interview. „We hebben intussen allemaal ons eigen leven.” Maar de opening van Bjorns restaurant Mamma Mia! The party – een dinnershow waar gasten vanaf 140 euro per persoon getrakteerd worden op een show met Abba-hits, was voor de vier reden genoeg om na acht jaar weer bij elkaar te komen. En dat kan maar één ding betekenen en dat is dat deze nieuwste Abba-onderneming niet alleen initiatiefnemer Bjorn Ulvaeus windeieren zal leggen!