Nieuws/Entertainment
449956
Entertainment

American Pie-zanger legt arrestatie uit

Don McLean is geen schurk. Dat schreef de American Pie-zanger donderdag op Twitter in reactie op zijn arrestatie op verdenking van huiselijk geweld.

McLean, zijn echtgenote en kinderen hebben een zware tijd achter de rug, schrijft de zanger. Zijn relatie van bijna dertig jaar ‘stort op een zeer pijnlijke manier ineen’. “Onze harten zijn gebroken, maar we moeten door. Er zijn geen winnaars of verliezers, ik ben geen schurk.”

McLean schrijft verder dat hij ‘mogelijk nooit meer herstelt’ van wat is gebeurd. “Maar ik ga het wel proberen en hoop jullie te kunnen blijven entertainen zoals ik dat altijd heb gedaan.”

God

De zanger, die in het midden laat wat precies tot zijn arrestatie heeft geleid, vraagt God hem de ‘kracht te geven het geluk weer te vinden’. Daarnaast hoopt hij niet te worden veroordeeld in ‘dit hectische medialandschap’.

McLean, die nog maar af en toe optreedt, werd maandag gearresteerd in Camden in de Amerikaanse staat Maine. Na het betalen van een borgsom van 10.000 dollar (bijna 9200 euro) mocht de zanger weer naar huis. McLean moet volgens lokale media op 22 februari voor de rechter verschijnen.