Nieuws/Entertainment
449994
Entertainment

Koos van Dijk: ’Xandra heeft zich gek laten maken’

Koos van Dijk vindt het jammer dat Xandra Brood een advocaat heeft gevraagd om uit te zoeken of hij tegen betaling echtheidscertificaten afgeeft voor vervalste Brood-schilderijen.

Xandra heeft zich gek laten maken, laat ik dat maar zeggen”, zegt Herman Broods ex-manager tegen Tineke de Nooij op Radio 5 . “Zij gelooft niet in mij. Dat vind ik jammer. Wij konden goed met elkaar opschieten. Maar aan de andere kant hebben zij ook hun eigen leven. Ik was getrouwd met Herman Brood en niet met Xandra.”

De makers van het tv-programma RamBam lieten in de aflevering van woensdagavond zien hoe zij een door hen zelf vervaardigd schilderij door Van Dijk op echtheid lieten controleren. Van Dijk gaf vervolgens schriftelijk aan dat het ging om een echte Brood en leverde tegen betaling van 375 euro een echtheidscertificaat.

Van Dijk houdt vol dat hij te goeder trouw te heeft gehandeld. Hij zegt dat hij vermoedde dat hij met een bende te maken had toen hij het certificaat leverde. Van Dijk wilde naar eigen zeggen de bende op het spoor komen.