Nieuws/Entertainment
450148
Entertainment

Daarom komt haar show niet op tv…

Tineke: ’Omroepen knippen mijn liedjes eruit!’

TINEKE SCHOUTEN (61) is allerminst te spreken hoe de Nederlandse zendgemachtigden omgaan met haar opgenomen theatershows. „Ze knippen gewoon mijn liedjes eruit”, zegt de zo gevierde comédienne.

„Op dit moment wordt mijn show Gewoon doen opgenomen in de schouwburg van Doetinchem. Vooralsnog is er geen omroep die zich gemeld heeft. Een uiterst vervelende zaak. Ik ben namelijk al met een aantal tv-bazen in gesprek geweest, maar die gaan dan lekker op de montagetafel creatief zitten knippen in het verhaal.”

„Zoals gezegd, de liedjes sneuvelen het eerst. Maar ik vertel een compleet verhaal, daar horen de songs ook bij. Dit kan je niet zomaar uit zo’n registratie weglaten! Toch heb ik besloten om de show, op eigen kosten, op te nemen. De fans kan ik dan in ieder geval blij maken met een dvd. Maar het zou natuurlijk beter zijn als Gewoon doen ook op tv te zien zou zijn. Na deze opnamedagen ga ik nog praten met een aantal andere mensen in Hilversum. Mogelijk dat JAN SLAGTER er interesse in heeft. Maar dan moet hij de show wel integraal uitzenden op Omroep Max.”

„Intussen werk ik al weer aan een nieuwe show, die volgend jaar januari zijn première zal beleven. Het is de bedoeling dat die nieuwe voorstelling dan ook weer twee seizoenen in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien zal zijn. Dus dan ben ik tot 2019 onder de pannen. Nee, een titel heb ik nog niet maar die moet er wel snel komen, want de theaterdirecteuren willen die naam afdrukken in hun brochures. Ik heb ook nog helemaal geen idee waar het over moet gaan en wat de rode draad gaat worden. Maar in mei ben ik klaar met Gewoon doen en dan zal ik er eens lekker voor gaan zitten. Ik ben nooit zo bang hoor, er komen vanzelf wel weer leuke ideeën.”

„Verder beleef ik veel pret met de dagelijkse filmpjes die ik als Bep Lachebek op internet zet. Daarin is Bep te zien met Gekke Willem. In werkelijkheid is Willem een huisvriend van onze familie, maar die doet het heel leuk met Bep. Nee, Gekke Willem is niet te zien in mijn volgende theatershow. In zo’n filmpje van twee minuten kan ik hem nog in de hand houden, maar als je die op een podium zet, kan ik wel naar huis!”