Nieuws/Entertainment
450218
Entertainment

Rafael van der Vaart door diep dal

Rafael van der Vaart heeft een dieptepunt bereikt. Naast dat hij vaak op de bank zit bij de Spaanse voetbalclub Real Betis, heeft hij vooral last van het gemis van zijn zoon Damian.

De voetballer leidt een eenzaam bestaan in Sevilla, waar vooral het gemis van zijn zoon Damián hem parten speelt. Ook al voelt Rafael van der Vaart zich thuis in de Spaanse stad waar hij woont met zijn broer Fernando, hij telt de dagen af tot hij zijn zoontje weer in zijn armen kan sluiten. Dat vertelt hij in het tv-programma Onze Helden.

 “In vakanties komt hij altijd langs. En als ik een dag vrij ben, probeer ik als een speer naar Hamburg te vliegen. De laatste keer was ik daar maar tien uur, maar dan zie ik hem wel weer even. Daar krijg je toch energie en kracht van om door te blijven gaan”, aldus Rafael die verder niets losliet over de situatie met Sabia en hun doodgeboren kindje. Zij vertelde woensdag dat ze hun zoontje had willen vernoemen naar Rafael, met wie ze enkel via de sms contact heeft gehad over hun verlies.

Naast zijn moeilijkheden op privé gebied gaat de voetballer ook op sportief gebied door een diep dal. "Ik kwam in de kleedkamer en zag dat mijn schoenen en shirt weggehaald waren. Ik denk: het zal toch niet. Dan kijk je op de lijst en inderdaad, ik zat er niet bij. Dat was wel even een dieptepunt hoor”, onthult Rafael.

Toch houdt de ex van Sabia en Sylvie hoop op verbetering. “Ik ben een vechter, heb onwijs veel zin om hier doorheen te knokken. Ik wil voetballen en uiteindelijk is geld ook belangrijk, dat ga ik helemaal niet ontkennen."