Nieuws/Entertainment
450218594
Entertainment

Amerikaanse sterren protesteren na dood George Floyd

Na de dood van George Floyd, een zwarte verdachte die bij een arrestatie in Minneapolis om het leven kwam, en de daaropvolgende ernstige rellen, hebben nu ook talloze sterren met afschuw gereageerd.

Oscarwinnaar Jamie Foxx (Ray) woonde vrijdag een bijeenkomst in Minneapolis bij om te protesteren tegen politiegeweld. Hij kwam niet als beroemdheid, maar als een broer, zei de acteur voor een overwegend zwarte menigte. „We willen laten weten dat je steun hebt.”

Zanger John Legend haalde op Twitter woorden aan van de zwarte burgerrechtenactivist Martin Luther King, dat opstand alleen kan worden voorkomen met sociale rechtvaardigheid en vooruitgang.

Hamilton-ster Lin-Manuel Miranda riep op tot donaties aan organisaties die gearresteerde demonstranten helpen met geld en advocaten.

Donald Trump

Zangeres Taylor Swift wendde zich via Twitter direct tot de Amerikaanse president Donald Trump, die dreigde het leger in te zetten tegen plunderende demonstranten. „Hebt u, nadat u tijdens uw presidentschap het vuur van blanke suprematie en racisme hebt aangestoken, nu het lef om morele superioriteit te pretenderen en vervolgens met geweld te dreigen?”, schreef Taylor. „We zullen u in november uit het ambt stemmen.”

Zangeres Beyoncé publiceerde een foto van George Floyd op haar website en schreef „Rest in Power” (Rust in Macht, naar Rest in Peace, rust in vrede).

Sinds ze de video van de politieactie heeft bekeken, heeft ze Floyd’s gezicht en woorden niet meer uit haar hoofd kunnen krijgen, schreef Kylie Jenner op Instagram. „Niemand mag in angst leven en niemand verdient een dood als die van George Floyd.”