Nieuws/Entertainment
450219
Entertainment

R. Kelly werd misbruikt door familielid

R. Kelly laat normaal weinig los over dat hij als kind seksueel is misbruikt, maar in een interview met GQ weidt hij toch uit over het gevoelige onderwerp.

De zanger zegt dat hij tussen 7 en 14-jarige leeftijd seksueel werd misbruikt door een vrouwelijk familielid. "Het werd een regelmatig ding. Om de dag of om de week." Aanvankelijk kon hij niet beoordelen of het iets slechts of goeds was. "Ik weet nog dat het raar voelde en dat ik me schaamde. Ik herinner me dat ik mijn ogen dicht deed of mijn handen voor mijn ogen sloeg. Toch kon ik het op een of andere manier niet helemaal beoordelen."

Achteraf is hij niet boos op het betreffende familielid. "Ik vergeef haar. Nu ik ouder ben weet ik dat het niet alleen om mij gaat. Ik zie het als een soort vloek die door de familie gaat. Het begon niet met haar die mij dit aandeed."

Ook laat Kelly wat los over Aliyaah, met wie hij trouwde toen ze nog minderjarig was. "Omdat ze is overleden ga ik uit respect voor haar moeder en overleden vader er niet over praten. Maar ik kan je vertellen dat ik van haar hield, ik kan je vertellen dat zij van mij hield. We waren erg close. We waren de beste, beste, beste, beste vrienden."