Nieuws/Entertainment
450221
Entertainment

Aanklagers eisen vervolging Bill Cosby

Openbaar aanklagers dringen er bij de rechter op aan de pogingen van Bill Cosby de rechtszaak te manipuleren te negeren.

Dat melden lokale media.

Cosby werd in zijn thuisregio door Andrea Constand aangeklaagd voor seksueel misbruik. De komiek probeerde invloed op de zaak uit te oefenen door een verzoek in te dienen om de aanklager te vervangen. In een verzoek aan de rechter meldt de Officier van Justitie dat Cosby met een dergelijk verzoek zijn boekje te buiten gaat.

"De verweerder heeft het recht niet om zijn aanklager te kiezen", schrijft officier van justitie Kevin. R Steele in het verzoek. "De poging van de verweerder om zijn eigen aanklager te kiezen is ongepast en zou moeten falen." Steele stelt ook dat Cosby niet langer zijn terechtstelling mag ontlopen. "Decennialang is hij weggekomen met het plegen van soortgelijke delicten waarbij hij zijn beroemdheid en fortuin inzette om aan de consequenties te ontkomen."

Het team van advocaten rond Bill Cosby is druk bezig te voorkomen dat hij terecht wordt gesteld voor de tientallen beschuldigingen van seksueel misbruik. Dat doen ze niet zonder succes. In Los Angeles werd pas de zaak die model Chloe Goins aanspande verworpen vanwege verjaring en gebrek aan bewijs. De zaak zou niet ernstig genoeg zijn geweest om de verjaringstermijn te verlengen.