Nieuws/Entertainment
450264
Entertainment

R. Kelly steunt Bill Cosby

Bill Cosby mag dan door veel mensen worden uitgekotst na diverse beschuldigingen van seksueel misbruik, R. Kelly is er nog niet zo zeker van dat hij schuldig is aan de aantijgingen.

R. Kelly werd in zijn verleden zelf beschuldigd van seksueel misbruik en doet in een interview met GQ uit de doeken dat hij vindt dat er een luchtje zit aan de beschuldigingen aan het adres van Bill Cosby die na jaren openbaar werden gemaakt.

De 49-jarige zanger wil verder geen uitspraken doen over de misdaden totdat er bewijs is. "Alleen God kan me de waarheid laten zien, maar wanneer je 70 jaar wacht om zoiets simpels te zeggen is dat gek. Dat weet ik omdat het mij is gebeurd en dat was gelogen", spreekt hij uit ervaring.

"Ik ben een fan van Bill Cosby door de Bill Cosby Show en vergeef me mijn mening over iets waarvan ik niet weet of het waar is of niet maar dat is lang geleden. Wanneer ik 70, 80 en 90-jarige vrouwen uitspraken zie doen over iets wat gebeurde in hun tienerjaren vind ik dat vreemd", aldus R. Kelly.

De zanger werd in 2003 gearresteerd op verdenking van seksueel wangedrag met een minderjarig meisje nadat een videoband uitlekte waarop naar verluid te zien was dat hij seks had met en plaste op een minderjarig meisje. In 2004 werd de aanklacht laten vallen, maar nog steeds heeft Kelly het gevoel dat het publiek hem schuldig acht.

Cosby moet zich op 2 februari wel verantwoorden, ook al heeft hij geprobeerd de aanklachten te laten vallen door te beweren dat deze 'illegaal, onjuist en onethisch' zijn ingediend. Hij heeft alle aantijgingen ontkend.