450338
Entertainment

Iman blijft sterk voor dochter

„Iman is kapot van verdriet.” Ingewijden doen een boekje open over de manier waarop het model omgaat met het verlies van haar echtgenoot David Bowie.

Iman (60) probeert ondanks haar verdriet een grote steun te zijn voor haar 15-jarige dochter Alexandria, die ze kreeg met David Bowie. „Ze houdt zich sterk voor Lexie.” Iman wil daarnaast niet te veel bij de pakken neerzitten voor haar man. Want: „Wat Bowie het meest aan haar bewonderde, was haar veerkracht.”

Iman en David trouwden in 1992. Ze probeerden jarenlang tevergeefs om een kindje te krijgen. Hun liefde werd in 2000 dan eindelijk bekroond met de geboorte van hun dochter. „Zij is een geschenk van god”, zei Iman eerder over haar oogappeltje.

De insider vertelt dat Iman en David alleen maar gelukkige tijden hebben gekend. „Ze waren tot aan Bowies overlijden stapelverliefd op elkaar. Ze hadden nog vaak romantische afspraakjes en hij schreef romantische gedichten voor haar. Het leken wel verliefde pubers.”

David Bowie kreeg in 2014 van artsen te horen dat hij was getroffen door kanker. Hij verloor op 10 januari in New York op 69-jarige leeftijd de strijd tegen de ziekte.