Nieuws/Entertainment
450764
Entertainment

Welke bekende namen zijn populair?

'Baby Sylvie' steekt Sabia naar de kroon

Het jaar 2015 was goed voor 23 Sylvie’s, 2 Sabia’s en 3 baby’s die de naam Armand kregen. Ook Badr was in trek, in tegenstelling tot Gordon.

Er werden vorig jaar geen jongens geboren die die naam kregen. Oppertopper René kreeg vijf nieuwe naamgenoten, er zijn twaalf nieuwe Jeroens en achttien Gerards verwelkomd op de wereld. Er waren twintig aangiftes van een Badr.

De bijzondere naam die Yolanthe en Wesley Sneijder aan hun zoontje gaven, is niet gekopieerd. Xess komt in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank die de babynamen van 2015 publiceerde niet voor, Xava evenmin. De naam Xavier, waar het een afgeleide van is, wel veertig keer. Er werd één baby Yolanthe geboren, tegenover 38 Wesley’s.

Daarnaast waren er vijf Myllena’s en een Myllena-Mae, precies dezelfde naam als Doutzen Kroes en Sunnery James hun dochtertje gaven in 2014.

De naam Bowie komt negen keer voor in de lijst. Dit jaar is er al een bekende Bowie bijgekomen nadat zanger David Bowie deze maand overleed: voetballer Stijn Schaars noemde zijn vierde zoon naar de Britse artiest.

De naam Leonardo kende een lichte stijging van 24 in 2014 naar 27 in 2015. Mocht DiCaprio dit jaar een Oscar winnen, dan krijgt hij er vast meer mini-naamgenoten bij.

Lees hier meer over de babynamen van 2015: Geboren: Blessing-VirginYah en Ifeadikachukwu.