Nieuws/Entertainment

Medium Robbert van den Broeke opgepakt

De omstreden tv-paragnost Robbert van den Broeke is vorige week op verdenking van ernstige doodsbedreigingen vastgezet.

Robbert van den Broeke, onder andere bekend van Irene Moors' tv-programma Er is zoveel meer (waar hij werd "ontmaskerd") en voormalig penvriend van Joran van der Sloot, zat vorige week zes dagen vast in een Amsterdamse politiecel. Dat heeft zijn advocaat Simeon Burmeister bekend gemaakt.

Social media

Volgens Burmeister wordt zijn client erin geluisd. Het zou gaan om bedreigingen via social media en niet om directe mondelinge uitingen. De bedreigingen zouden toen Van den Broeke in de cel zat zijn doorgegaan. "Dat kan mijn cliënt dus niet hebben gedaan want hij had zes dagen lang geen beschikking over een telefoon of een computer", verklaart de advocaat tegenover BN De Stem.

"Zijn spullen zijn gehackt. Dat is heel erg vervelend voor de slachtoffers van de bedreigingen, maar ook voor Van den Broeke zelf", vervolgt Burmeister.

Er zouden vijf aangiftes tegen de zelfverklaarde medium uit uit Bosschenhoofd zijn ingediend. De zaak is momenteel in behandeling bij de Amsterdamse politie en justitie omdat de klachten afkomstig zouden zijn van meerdere inwoners van de hoofdstad. 

 

Gehackt

Van den Broeke zou in december aangifte in Etten-Leur hebben gedaan omdat via zijn email en Facebook berichten werden verspreid. De politie van West-Brabant heeft dit niet bevestigd.

Volgens zijn goede vriend Roy Boschman is Robbert helemaal uitgeput nadat hij dagenlang is verhoord in Amsterdam.

"Robbert verspreidt liefde, geen haatmails. Dagenlang is hij verhoord in Amsterdam, hij is helemaal uitgeput. Maar hij is onschuldig en wat ons betreft kunnen we dat bewijzen ook. Die haatmails zijn ook verstuurd op het moment dat hij een lezing gaf waar ik bij was. En ook tijdens zijn gevangenschap, dat kan hij dan toch niet zijn? Ik hoop dat Justitie uitvindt wie er wel achter zit want het wordt steeds heftiger." aldus Boschman tegenover het Brabants Dagblad.

Rust

De website van de bekende helderziende is inmiddels uit de lucht gehaald. "Wegens omstandigheden is deze website niet meer actief. Ook alle geplande lezingen komen te vervallen", is te lezen op de site.

Volgens Boschman maakt Van den Broeke geen gebruik meer van social media om te voorkomen dat er nieuwe dreigingen worden verpreid. "Voorlopig is hij niet in staat om lezingen te geven, hij heeft rust nodig."   

Bewijs

Op de Facebookpagina van Robbert van den Broeke was begin januari ook te lezen dat hij hoofdredacteur van TPO.nl Bert Brussen wilde opofferen aan Satan. "

Daarnaast zou de tv-paragnost onder meer ook Henk Verhaeren, de biograaf van Emile Ratelband, online hebben bedreigd.

Lees de Facebook-bedreigingen hieronder.