Nieuws/Entertainment
451631902
Entertainment

Britney Spears probeert opnieuw invloed vader te beperken

Britney Spears wil dat haar vader Jamie niet meer over haar persoonlijke zaken zoals medische behandelingen kan beslissen. De advocaten van de zangeres hebben een verzoek daartoe ingediend bij de rechtbank.

De nu 39-jarige zangeres kwam in 2008, na een periode van zware mentale problemen, onder curatele te staan. Haar vader en een advocaat werden aangewezen als conservators. In 2019 zegde de advocaat op en kreeg pa Jamie volledige zeggenschap. Hij legde die functie later in 2019 neer wegens gezondheidsproblemen en liet Jodi Montgomery de verantwoordelijkheden overnemen.

Britney wil nu dat Montgomery haar persoonlijk gaat bijstaan, en haar vader en Montgomery samen haar zakelijke imperium gaan overzien. De zangeres wil eveneens dat wordt vastgelegd dat zij in de toekomst kan pleiten voor een einde aan de volledige curatele.„Of er wel of geen eind komt aan het toezicht hangt af van Britney. Als zij dat wil beëindigen kan ze een verzoek indienen”, liet Jamie onlangs via zijn advocaat weten. Jamie blijft in ieder geval tot september haar curator.

In de rechtbankpapieren, die in handen zijn van diverse Amerikaanse media, haalt het team van Britney aan dat in 2014 is vastgelegd dat zij niet in staat is om beslissingen te maken over haar medische zorg. Op de vraag van CNN waarom de zangeres niet bij machte is dat zelf te regelen, liet de advocaat van Britney weten dat hij geen uitspraken kon doen over lopende rechtszaken.

De situatie van de zangeres staat in de spotlight sinds documentaire Framing Britney Spears. Fans van de muzikante voeren onder de hashtag #FreeBritney al jaren campagne om de invloed van Jamie in te perken.

Na het succes van Framing Britney Spears werkt ook de BBC aan een film over de zangeres en het curatorschap van haar vader.