Nieuws/Entertainment
452610
Entertainment

David Bowie (69) overleden

David Bowie is zondag op 69-jarige leeftijd overleden. De zanger, die afgelopen week zijn nieuwe album uitbracht, kreeg anderhalf jaar geleden te horen dat hij kanker had.

"David Bowie is in rust overleden omgeven door zijn familie na een moedige strijd tegen kanker, die 18 maanden duurde. Hoewel velen van jullie dit verdriet zullen delen, vragen we je de privacy van de familie te respecteren gedurende deze periode van rouw", valt er op de website van de zanger te lezen.

De zanger overleed afgelopen zondag. Davids zoon Duncan Jones deelt het trieste nieuws via Twitter. "Het is heel erg spijtig om te zeggen dat het nieuws waar is. Ik zal een tijd offline zijn", aldus Jones.

Afgelopen vrijdag vierde de zanger zijn 69ste verjaardag met een nieuw album uit getiteld Blackstar. Het was het 25e studioalbum van de als David Robert Jones geboren artiest. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust.

Vervolgens werd de rockartiest ook een popster in de VS met zijn hit Fame van het album Young Americans. In Nederland had Bowie diverse nummer 1-hits zoals Under pressure en Dancing in the Street.

Volg Privé ook op Facebook