Nieuws/Entertainment
452673
Entertainment

Zanger onderuit gehaald in VARA-show

Pijnlijk 'eerbetoon' David Bowie

„David Bowie kan niet zingen, en hij is een diva.” Die, nu pijnlijke, uitspraken werden zaterdagavond gedaan in de VARA-show Cojones. Terwijl het onderwerp van gesprek lag te sterven.

De satirische show besteedde aandacht aan het nieuwe album van Bowie, dat eind vorige week verscheen. Ook zijn laatste, lugbure, videoclip kwam aan bod. Thomas van Luyn noemde het knap dat de zanger op zijn leeftijd nog zoveel kan met zijn stem. „Behalve zingen”, onderbrak zijn tv-kompaan Mike Boddé, die ook nog een anekdote heeft over het ’divagedrag’ van Bowie. Hier terug te zien vanaf 10.43.

De legendarische zanger overleed zondag op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van leverkanker. „David Bowie is in rust overleden omgeven door zijn familie na een moedige strijd tegen kanker, die 18 maanden duurde. Hoewel velen van jullie dit verdriet zullen delen, vragen we je de privacy van de familie te respecteren gedurende deze periode van rouw”, werd zijn dood maandagochtend bekendgemaakt.

Boddé en Luyn refereren zelf aan de pijnlijke uitspraken na het nieuws over het plotselinge overlijden. "De sneer naar David Bowie, die wij eergisteren in cojones maakten krijgt nu een heel naar bijsmaakje, David Bowie R.I.P.", schrijft Boddé.

 

De sneer naar David Bowie, die wij eergisteren in cojones maakten krijgt nu een heel naar bijsmaakje. David Bowie R.I.P.— Mike Boddé (@mikebodde) 11 januari 2016

 

Bowie, held. Volgende #cojones maken we grapjes over iemand die ik wèl graag dood zie.— Thomas van Luyn (@Thomasvanluyn) 11 januari 2016