Nieuws/Entertainment
452700
Entertainment

Vriend ex-EastEnder-actrice bekent moord op gezin

De vriend van Sian Blake heeft bekend dat hij de ex-EastEnders-actrice en hun twee kinderen om het leven heeft gebracht, omdat zij ongeneeslijk ziek bleek.

Volgens de politie in Ghana verklaarde Arthur Simpson-Kent dat hij geen spijt heeft van de moorden. "Hij zei dat moeder dood zou gaan en dat het beter voor hen zou zijn als ze samen het leven zouden verlaten", aldus de politie tegenover The Sun.

De verdachte voerde als motief voor zijn moorddaad aan dat Sian Blake leed aan de spierziekte ALS. Simpson-Kent ontvluchtte Groot-Brittannië vlak voordat de lichamen van zijn gezin werden aangetroffen in de tuin van hun ouderlijk huis. Naast Sian (43), bracht hij ook zoontjes Zachary (8) en Amon (4) om het leven.

De voormalige echtgenoot van de actrice werd zondag geboeid tentoongesteld aan de media die zich in het hoofdkantoor van de Ghanese politie verzameld had. Het hoofd van de recherche in Ghana kondigde aan dat hij zonder problemen teruggestuurd zou worden naar Groot-Brittannië omdat hij een misdaad heeft begaan.

Toch bleek dat het hoofdkantoor van de Britse politie nog geen uitleveringsverzoek heeft gedaan, ondanks het feit dat er vier rechercheurs in het West-Afrikaanse land aan de zaak werken. Ook zou er nog geen arrestatiebevel zijn uitgevaardigd vanuit Londen.

De Britse autoriteiten kampten al eerder in de zaak met beschuldigen dat ze Simpson-Kent de gelegenheid hebben gegeven om te vluchten naar zijn thuisland, nadat de familie van Blake opriep het huis te doorzoeken omdat Sian en haar kinderen vermist bleken. Doordat niet direct actie werd ondernomen zag de Ghanees kans te vluchten.

Simpson-Kent werd echter gesnapt toen hij op het vliegveld in Ghana werd vastgelegd door camera's, waardoor de plaatselijke politie hem kon arresteren. De Britse hoofdinspecteur bedankte de Ghanese politie voor hun medewerking in het onderzoek, maar kon geen verdere uitspraken doen.

Volgens de lokale bevolking arriveerde de moordverdachte kort voor de feestdagen in Ghana, waar hij beweerde een nieuw leven te willen beginnen. Tegenover de hoteleigenaar deed Simpson-Kent voorkomen alsof zijn kinderen nog in leven waren, toen hij naar zijn gezinssituatie vroeg.