Nieuws/Entertainment

Biografe onthult achtergrond van liefdesverhaal

’Affaire Camilla met Charles door vreemdgaan echtgenoot’

Hollandse Hoogte

Camilla zou nooit met Prins Charles gedatet hebben, als haar eerste echtgenoot haar niet bedrogen had met prinses Anne. Dat beweert een bekende koninklijk biografe, Penny Junor, die over een aantal leden van de Koninklijke familie heeft geschreven en recent een boek over Camilla heeft gepubliceerd.

Hollandse Hoogte

De biografe vertelde dit tijdens het Henley Literary Festival dat nu plaatsvindt in het Engelse Henley-on-Thames. Ze zegt dat Camilla haar verkering Andrew Parker-Bowles, op wie ze dolverliefd was, een lesje wilde leren. Hij zou talrijke affaires hebben en haar op dat moment bedriegen met prinses Anne. Als wraak besloot ze te flirten met Prins Charles, begin jaren ’70.

Penny Junor kent de ins en outs van de affaire van destijds. „Er gaat een verhaal de ronde dat ze tijdens een avondwandeling in Londen Charles’ auto zag staan bij de flat van een goede vriend. Ze heeft toen met lippenstift een boodschap voor hem op zijn autoraam geschreven. Dus toen ze even daarna bij Charles geïntroduceerd werd, vond hij haar erg speciaal.”

„Een vriendin van Charles heeft Camilla bij hem geïntroduceerd. Zij wist precies wat er speelde en kon het niet verdragen haar vriendin Camilla zo ongelukkig te zien. Zelfs als het niet prinses Anne was, denk ik dat ze de kennismaking geregeld zou hebben; ze wist dat er altijd wel een ander meisje zou zijn.” In een extract van haar biografie schrijft de biografe dat Camilla op dat moment goed besefte dat hun affaire nergens toe kon leiden.

Het recent gepubliceerde boek The Duchess, The Untold Story van Penny Junor is geaccordeerd door Camilla zelf. De biografe zegt dat ze met het boek de mythes rondom de hertogin wil wegnemen en te laten zien dat Camilla een positieve invloed op Charles had.

Lees meer over