Entertainment/Sterren
455779992
Sterren

Madame Tussauds haalt beeld Marco Borsato voorlopig uit collectie

Marco Borsato en zijn wassen beeld (2015).

Marco Borsato en zijn wassen beeld (2015).

Madame Tussauds Amsterdam heeft het wassen beeld van Marco Borsato na de uitzending van Boos voorlopig uit de collectie gehaald, laat directeur Quinten Luykx aan het ANP weten. Reden is ’de maatschappelijke impact’ van de aantijgingen.

Marco Borsato en zijn wassen beeld (2015).

Marco Borsato en zijn wassen beeld (2015).

„Wij hebben vanwege de maatschappelijke impact besloten het beeld voorlopig niet op te nemen in onze attractie en het onderzoek af te wachten”, zegt de directeur van het wassenbeeldenmuseum. „Als er een uitkomst komt, dan trekken wij daar onze conclusie uit en nemen onze verantwoordelijkheid natuurlijk.” Luykx wil benadrukken geen rechter te zijn. „Wij kunnen geen conclusies verbinden op dit moment. De rechtszaak moet uitkomst geven.”

De uitzending van Boos was volgens Luykx ’aanleiding om onze verantwoording te nemen’. De uitzending gaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. Marco Borsato zou als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast.

Ali B

Tegen The Voice-coach Ali B is twee keer aangifte gedaan. Een van die aangiften is wegens verkrachting, zei de aanklaagster in de aflevering. Het beeld van Ali B is al jaren geleden uit de collectie gehaald. „Ik denk inmiddels zo’n vijf of zeven jaar geleden. Wij wisselen onze beelden natuurlijk om de zoveel jaren, naar actualiteit en kwaliteit van het beeld. Ze gaan niet honderd jaar mee om zo maar te zeggen.”

Ali B ontkent de aantijgingen. Borsato sprak aantijgingen voor de uitzending al tegen. Op de uitzending van Boos wil hij niet reageren.

Ben jij iemand die direct of indirect te maken heeft gehad met seksueel overschrijdend gedrag of andere ongewenste omgangsvormen bij The Voice of een ander televisieprogramma? Dan horen we graag je verhaal, en dat kan uiteraard ook anoniem. Je kunt een bericht sturen naar onze WhatsApp-tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952.