Entertainment/TV
456445758
TV

Monic Hendrickx en Maarten Heijmans in internationale serie

Monic Hendrickx, Maarten Heijmans en Melody Klaver gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe Vlaams-Nederlandse serie Arcadia. De opnames van de reeks, die wordt geregisseerd door Tim Oliehoek, zijn afgelopen week gestart in Antwerpen. Dat heeft KRO-NCRV maandag bekendgemaakt.

Arcadia speelt zich af in een fictieve samenleving in de nabije toekomst. Na een grote catastrofe zijn grondstoffen schaars en wordt er een puntensysteem geïntroduceerd die de levenskwaliteit van mensen meet. Op basis van deze zogenoemde burgerscore wordt bepaald wat ieder mens wel of niet mag doen in de maatschappij. Het leven van de gezagsgetrouwe familie Hendriks verandert van de ene op de andere dag als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd om de score van zijn dochters hoog te houden.

In de achtdelige serie zijn ook veel Vlaamse acteurs te zien, zoals Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Natali Broods. Arcadia is een coproductie van KRO-NCRV en de Vlaamse VRT (Eén), met steun van de Duitse publieke omroepen WDR en SWR (ARD).

Arcadia wordt uitgezonden in het voorjaar van 2023 op NPO 3.