Entertainment/Gossip
462613831
Gossip

Willow Smith gepest om muzieksmaak

Willow Smith, de 20-jarige dochter van Will Smith en Jada Pinkett Smith is vroeger gepest wegens haar muziekvoorkeuren. De zangeres houdt erg van rockmuziek, maar volgens haar is dat als zwarte vrouw niet altijd even makkelijk.

„Als een zwarte vrouw in het publiek staan bij een metalconcert, is echt iets anders”, vertelt Willow in een dubbelinterview met zangeres Alexis Brown van de metalband Straight Line Stitch in V Magazine.

Gedurende haar middelbareschooltijd werd ze zelfs gepest omdat ze fan was van rockbands als Paramore en My Chemical Romance. „Er wordt vaak gezegd: hé, je bent zwart. Je hoort niet naar deze muziek te luisteren”, herkent ook Brown.

In april bracht Willow haar nieuwe single Transparent Soul uit samen met Travis Barker, de drummer van de punkband Blink-182. Met haar nieuwe muziek hoopt ze meer representatie te geven van zwarte vrouwen in de rockwereld. „Ik hoop dat zwarte meisjes die naar mijn muziek luisteren weten dat ze niet alleen zijn. Je bent niet de enige zwarte vrouw die haar haar aan een kant wil dragen en zwarte eyeliner op wil doen.”