Nieuws/Entertainment
462932406
Entertainment

Ouders opgepakte vlogger: ’Het gaat goed met ze’

Het gaat goed met de twee Nederlandse vloggers die zijn opgepakt bij een geheime locatie van de Amerikaanse luchtmacht. Dat zeggen de ouders van een van hen, Ties Granzier, in een vlog op YouTube. Ze hebben donderdagavond voor het eerst met hun zoon kunnen spreken. Maar dat gesprek willen ze pas delen ’nadat ze maandag voor de rechter zijn geweest’, aldus Ties’ vader.

De twee Nederlanders, de 20-jarige Ties Granzier uit het Limburgse Linne en de 21-jarige Govert Sweep uit het Brabantse Boxmeer, werden opgepakt op verboden terrein. Ze waren daar om een filmpje te maken over de plek, Area 51. Om daar te komen, hadden ze waarschuwingsborden genegeerd. Ze werden in de loop van donderdag vrijgelaten. Al decennia gaan er geruchten dat er bij Area 51 vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard.

Sweep is een ’urban explorer’, die filmpjes maakt over verlaten gebouwen. Granzier richt zich vooral op opvallende acties. Zo maakte hij eerder dit jaar een boot van ducttape. Sweep heeft 308.000 abonnees, Granzier ruim 735.000.