Entertainment/Sterren
463082366
Sterren

Frank Dane vindt ochtend zonder zijn ochtendshow ’verdrietig’

Radio-dj Frank Dane maakt sinds een week niet meer zijn vaste ochtendshow op 538. Hij moest na drie jaar plaatsmaken voor een nieuwe ochtendshow, van Wietze de Jager en Klaas van der Eerden. Op Instagram schrijft hij ’verdrietig’ te zijn.

„Vandaag voor het eerst geen wekker. Maar toch om 6 uur wakker”, schrijft Dane bij een foto waarop hij achter de 538-microfoon zit. „Het is een verdrietige ochtend. Mis heel veel, maar vooral het geweldige team om mij heen. Jelte, Jelmer, Roelof, PJ, Eke, Vincent.”

Frank werd op 27 december ingelicht over het einde van zijn programma, zo meldde een woordvoerster van Talpa Network toen, „waarna hij aangaf zijn team graag zelf in te lichten. Hier hebben we hem de ruimte voor gegeven.” Op verzoek van dit team zou de startdatum van de nieuwe ochtendshow naar voren gehaald zijn van 31 januari naar vorige week maandag.

Dane en zijn team volgden in januari 2019 Edwin Evers op, die jarenlang Evers Staat Op maakte op 538. De Jager keert na jaren weer terug in de ochtend. Tussen 2012 en 2017 maakte hij een ochtendshow met Mattie Valk op Qmusic. Zij gingen destijds met ruzie uit elkaar toen een voorgenomen overstap naar Sky Radio op het laatste moment niet doorging.