Nieuws/Entertainment
464323338
Entertainment

Thierry Baudet noemt gebarentolken als Irma Sluis ’onzin’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft vrijdag in zijn eigen journaal hard uitgehaald naar gebarentolken als Irma Sluis, die massaal door Nederland werd omarmd vanwege haar optreden bij de coronapersconferenties.

Volgens Baudet is het onzin om een doventolk bij de persconferenties te zetten. „Nergens voor nodig zo’n doventolk”, aldus Baudet. De regering zou dit alleen maar doen ’om belangrijk te lijken’. De politicus noemt de coronacrisis in zijn eigen journaal ’een gedroomd scenario voor de gevestigde orde’.

Rutte en zijn kabinet kregen de afgelopen zes maanden veel lof voor de aanwezigheid van een gebarentolk bij de coronasessies. Irma Sluis, die meestal de teksten van de premier ’vertaalt’ voor doven en slechthorenden, werd een nationaal icoon. Zij kreeg haar eigen lied, er wordt mogelijk een sluis naar haar vernoemd en de opleiding tot gebarentolk nam toe in populariteit.

Sluis was een aantal maanden met vakantie, maar keerde vrijdag bij de persconferentie terug. Op sociale media werd haar aanwezigheid massaal toegejuicht.