Entertainment/Gossip
464916706
Gossip

Roddeltante Yvonne Coldeweijer loopt in de val van BNR: ’Ik ben gewoon een juicekanaal’

Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer is flink bij de neus genomen. De roddelvlogger suggereerde eerder deze week, op basis van videobeelden, dat presentatrice Talitha Muusse zich op een wc tegoed had gedaan aan cocaïne, maar nu blijkt dat het desbetreffende filmpje in scène is gezet.

Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer

BNR Nieuwsradio stuurde onlangs anoniem een video naar Coldeweijer, waarin de indruk werd gewekt dat Muusse coke aan het snuiven was. Ze zou zich daarbij ook op berichten hebben gebaseerd waarbij geschreven werd dat Muusse op een afscheidsfeest voor een collega ’opgefokt’ deed en poeder om haar neus had.

Yvonne Coldeweijer heeft dit weekend beelden gedeeld van BNR-presentatrice Talitha Muuse. Hierop zou volgens Coldeweijer te zien zijn dat Muuse coke aan het gebruiken was. Nu blijken de beelden in scène te zijn gezet om te testen hoe journalistiek Coldeweijer te werk gaat. Via Instagram reageert de roddelkoningin op het voorval.

De roddelvlogger deed wel navraag bij Muusse, maar deelde de video ondanks de ontkenning van de voormalige Op1-presentatrice een dag later toch met de volgers in haar betaalde Telegramgroep. Wel hield Coldeweijer daarbij een slag om de arm door te stellen dat de video mogelijk nep zou zijn.

Volgens BNR steeg het aantal volgers van Coldeweijers betaalde kanaal met bijna honderd leden, die elke maand tien euro betalen om ’exclusieve’ video’s te kunnen zien die op het gratis kanaal niet worden vertoond.

’Rechtmatig gehandeld’

In een reactie op de in scène gezette video, laat Coldeweijer aan de nieuwszender weten dat zij ’niet een of andere onderzoeksjournalist is’. „Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That’s it.”

Volgens haar is zij niet in overtreding: „De rechter heeft me richtlijnen gegeven waar ik me aan hoor te houden. Ik hoef niet te bewijzen dat iets 100% zeker waar is. Ik moet laten zien dat het aannemelijk is. Als jij in een video stiekem bij een wasbak aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je coke gebruikt.” Ook stelt ze hoor- en wederhoor te hebben toegepast. „En ook nog vermeld dat de video fake kan zijn. Ik heb dus rechtmatig gehandeld.”

Met hun actie wilden Muusse en BNR laten zien hoe dergelijke juicekanalen te werk gaan, zo staat te lezen op de website van de radiozender. Aanleiding voor het onderzoek is de uitspraak in het kort geding dat zangeres Samantha Steenwijk enkele weken geleden had aangespannen tegen Coldeweijer. De rechter oordeelde toen dat de vlogger – die zich overigens wel beriep op ’journalistieke bronbescherming’ – te weinig bewijs had om te stellen dat Steenwijk zou zijn afgevallen met behulp van ’illegale dieetpillen’ en gebood haar te rectificeren.