Nieuws/Entertainment
465849
Entertainment

Crowe boos op vliegmaatschappij

Russell Crowe boekt nooit meer een vlucht bij luchtvaartmaatschappij Virgin Australia. De 51-jarige acteur is boos over een regel die voorschrijft dat hoverboards niet mee aan boord mogen.

Hoverboards, een soort Segways zonder stang, zijn controversieel omdat ze spontaan in brand kunnen vliegen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de lithiumbatterijen waar ze op draaien. Crowe wilde met zijn twee zoons van Sydney naar Coffs Harbour vliegen, maar bij het inchecken kwam de Gladiator-ster erachter dat de hoverboards van zijn kinderen om veiligheidsredenen niet welkom waren in het vliegtuig.

''Belachelijk", twitterde Crowe. "Hoverboards mogen niet mee? En dat zeggen jullie pas op het vliegveld? De kinderen en ik hebben afgezien van de vlucht. Dag Virgin. Nooit meer." Het bedrijf reageerde uiterst beheerst op de tirade. "Vanwege zorgen over de veiligheid zijn hoverboards verboden door alle grote Australische luchtvaartmaatschappijen en vele andere. We vinden het spijtig dat je daar niet van op de hoogte was."

Crowe plaatste daarna nog een geïrriteerde tweet. "Ik wacht nog steeds op een antwoord. Waarom nemen jullie je verantwoordelijkheid niet? Waarom zeggen jullie dit niet als ik mijn ticket aan het boeken ben?" Maar volgens Virgin staat het verbod gewoon in de voorwaarden die tijdens het boeken voorbijkomen en in e-mails die hij heeft ontvangen. Ook zou het via sociale en reguliere media zijn gecommuniceerd.