Nieuws/Entertainment
465936
Entertainment

Naam prinses Charlotte populairst

De naam Charlotte is, dankzij het dit jaar geboren prinsesje, naar de eerste plaats gestegen in de Britse ranglijst van populairste meisjesnamen.

Charlotte prijkt bovenaan in de jaarlijkse lijst van Nameberry.com. De geboorte van prinses Charlotte op 2 mei in Londen heeft daarna veel kersverse ouders geïnspireerd. Zij volgden de naamkeuze van prins William en zijn echtgenote Kate. Het zusje van prins George heet voluit Charlotte Elizabeth Diana.

De jongensnaam George, de tweejarige broer van Charlotte, staat op een 29e plek in de ranglijst van populairste jongensnamen. De top 3 van Britse jongensnamen wordt aangevoerd door Ezra, Asher en Atticus, bij de meisjes wordt Charlotte gevolgd door Amelia en Ava.

Charlotte is een vernoeming naar de koningin naast George III, de achttiende-eeuwse koning die vooral bekend is geworden door zijn stemmingsstoornissen en onsterfelijk is gemaakt in de film The Madness of King George. Hij was koning van Groot-Brittannië en Ierland van 1760 tot 1820. En het zusje van Kate, Pippa Middleton, heeft Charlotte als tweede naam.

Elizabeth is niet alleen een vernoeming naar de huidige koningin (89), maar ook naar haar moeder, de Queen Mum die in 2002 op 102-jarige leeftijd overleed. Diana is een eerbetoon aan Williams moeder, de in 1997 verongelukte prinses Diana.