Nieuws/Entertainment
465999
Entertainment

'Slechte ogen Cosby bewijzen smaad'

Bill Cosby is door twee oogaandoeningen zo goed als blind. Dat staat volgens RadarOnline in rechtbankdocumenten rond de zaak die de Amerikaanse komiek heeft aangespannen tegen voormalig topmodel Beverly Johnson.

Cosby heeft meerdere vrouwen, onder wie Johnson, aangeklaagd wegens smaad. De vrouw beweerde vorig jaar dat de 78-jarige acteur haar in de jaren tachtig heeft gedrogeerd en een poging heeft gedaan haar seksueel te misbruiken. Johnson zei dat volgens Cosby alleen maar om aan haar eigen bekendheid te werken.

In de documenten worden de slechte ogen van Cosby, die ervan wordt beschuldigd tientallen vrouwen te hebben aangerand, aangevoerd als bewijs. Hij zou lijden aan glaucoom en keratoconus. Daardoor kan Cosby nauwelijks meer iets zien. Dit zou erop wijzen dat een passage uit de biografie van Johnson verzonnen is.

Blind

Johnson schreef in haar boek namelijk dat ze Cosby dit jaar tegen het lijf liep op een vliegveld. De gevallen ster leek flink te schrikken toen hij haar zag. "Meneer Cosby heeft al jaren een oogaandoening die steeds erger is geworden", valt te lezen in de rechtbankdocumenten. "Hij is al meer dan een jaar praktisch blind."

De 63-jarige vrouw zou ook al eerder in haar leven valse beschuldigingen van misbruik hebben geuit, maar dan aan het adres van twee ex-vriendjes. RadarOnline vroeg de New Yorkse advocaat Murray Richman naar zijn mening over het verweer van Cosby. "Het is bullshit", vindt Murray. "Dat gelooft de jury echt niet."