Nieuws/Entertainment
467296
Entertainment

Gordon: Froger heeft drankprobleem

Gordon haalde in het interviewprogramma 5 jaar later flink uit naar onder andere ex-Toppers René Froger en Jeroen van der Boom. Zo zou Froger een ernstig drankprobleem hebben, waardoor er niet meer met hem te werken viel.

Gordon was zeer openhartig in het interview. Zo sprak hij over politieke ambities bij de VVD en haalde hij stevig uit naar ex-Topper René Froger. De zanger zou de sfeer destijds flink hebben verpest, mede door een ernstig drankprobleem. "Ik heb de meest afschuwelijke dingen meegemaakt, die man heeft zo'n enorm drankprobleem. Alles en iedereen wordt verrot gescholden. Het is angstaanjagend.''

'Beschermen'

Daarom vertrok Gordon bij de Toppers. "Dat doe je niet zomaar, zoveel geld laten liggen...", zei hij over die keuze. Gerard Joling en Jeroen van der Boom hebben ook last van Froger, maar die kunnen ermee omgaan. "Zij beschermen elkaar. Ik heb daar schijt aan..."

Over Jeroen van der Boom had Gordon sowieso weinig goeds te zeggen. In zijn gezicht aardig doen, maar achteraf negatief over hem praten? "Hoe zielig ben je dan?" Bovendien heeft Gordon spijt dat hij de zanger destijds naar de Toppers heeft gehaald, hij noemt hem 'een soort Paard van Troje' en meent dat Jeroen zijn plek bij de zangers stukje bij beetje heeft ingepikt.

'Druk'

Gordon legde uit dat het moeilijk is als bekende Nederlander een relatie in stand te houden, omdat mensen in de omgeving van zijn partners veranderen. "Vaak is het de druk van buitenaf, de media, de bekendheid'', gaf Gordon op als gemeenschappelijke reden voor het stuklopen van zijn kortstondige relaties.

''Ja, ik kan in de media ook zelf mijn mond houden over mijn privéleven. Ik heb lange tijd mijn mond gehouden over Chiel, die ik al vijf jaar kende voordat we samen in het openbaar verschenen. Maar je houdt het toch niet tegen. Voor mensen schijnt het heel belangrijk te zijn om in de media te vertellen dat Gordon gelukkig met iemand is."

Relatie

Jeroen Pauw vraagt Gordon ook naar de liefde. ''Voor mijn partners is het moeilijk te accepteren dat hun omgeving verandert zodra ze een relatie krijgen met mij. Mensen die ze al jaren niet meer hebben gezien willen weer op visite komen. Dat is de prijs die ze moeten betalen voor een relatie met Gordon. Ik kreeg trouwens een keer middenin de nacht een sms'je van een dronken moeder van mijn toenmalige vriend. Daarin stond 'Denk maar niet dat je hem hebt. Hij blijft mijn zoon'."

Zijn villa in Blaricum noemt Gordon een gouden kooi. ''Ik raak hier sociaal geïsoleerd. Ik zie er dan tegenop om naar buiten te gaan waar een continue stroom van mensen met me op de foto wil. Daarom blijf ik soms dagenlang thuis, dan zit ik filmpjes te kijken of achter de computer."