Entertainment/TV
469435113
TV

Netflix maakt serie over moordzaak rond Waalse politicus

Archieffoto uit 2016 met in het midden Wesphael.

Archieffoto uit 2016 met in het midden Wesphael.

De moordzaak rond de Waalse oud-politicus Bernard Wesphael zal het onderwerp zijn van een nieuwe zesdelige docuserie op Netflix. De serie wordt volgend jaar uitgebracht op Netflix en uitgezonden op het Franstalige tv-station RTL-TVI, meldt Het Nieuwsblad vrijdag.

Archieffoto uit 2016 met in het midden Wesphael.

Archieffoto uit 2016 met in het midden Wesphael.

In 2013 werd Wesphael aangehouden op verdenking van moord op zijn vrouw Véronique Pirotton. Zij werd op 31 oktober 2013 onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in Oostende, waar het echtpaar logeerde. Volgens Wesphael was Pirotton depressief en was ze zelf uit het leven gestapt. De autopsie toonde echter aan dat het slachtoffer door geweld om het leven was gekomen. Wesphael was jarenlang de enige verdachte. De ex-Ecolo-politicus werd uiteindelijk in 2016 vrijgesproken van doodslag op zijn vrouw.

De serie is een reconstructie van de feiten met acteurs, afgewisseld met archiefbeelden en interviews. Voor de productie werkt de Amerikaanse streamingdienst samen met de Franstalige commerciële zender RTL. Twee journalisten en regisseurs van RTL, Pascal Vrebos en Georges Huercano, hebben een jaar lang gesprekken gevoerd met Netflix om de televisieserie tot stand te brengen. De opnames beginnen in september.