Nieuws/Entertainment
470058
Entertainment

Youp van 't Hek onwel op podium

Papendrecht - Tijdens een tryout van zijn nieuwe voorstelling Licht is Youp van 't Hek donderdagavond op het toneel onwel geworden. Hij was net een kwartier aan het spelen toen hij niet lekker werd, zegt directeur Erik Groeneweg van theater De Willem in Papendrecht.

De voorstelling werd stilgelegd en voor de cabaretier werd een dokter gebeld. Hij kon lopend het theater verlaten en is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, aldus Groeneweg. Wat Van 't Hek mankeert, kan hij niet zeggen.

De afgebroken voorstelling wordt zeker ingehaald, zegt Groeneweg, maar hoe en wanneer is nu nog niet te zeggen. Of de voorstelling die voor vrijdag in hetzelfde theater gepland staat, doorgaat is nog niet zeker.

Verplicht rusten

Op doktersadvies moest Youp begin oktober bekend al melden dat verschillende tryouts uitgesteld moesten worden. Hij moest toen twee weken rust nemen. 

Twee jaar geleden werd Youp van 't Hek ook al niet goed op het toneel. Dat was in Lelystad. Toen was hij grieperig. En iets meer dan een jaar geleden werd hij overdag onwel en moest hij een voorstelling in Amsterdam plotseling afgelasten. Hij zei daar later over dat hij een hartritmestoornis heeft.

Gaat voorlopig weer goed. Sorry Papendrecht! Haal het zeker in!— youp (@youpvanthek) 10 december 2015