Nieuws/Entertainment
471512
Entertainment

Acteur tóch ernstig ziek?

Hulpstuk verraadt geheim Val Kilmer

Wat heeft Val Kilmer daar in zijn hals? De acteur, die de laatste tijd angstvallig de regio onder zijn kin bedekt, blijkt een beademingshulpstuk te hebben. Dat zou bevestigen dat hij toch ernstig ziek is.

De acteur, die op 31 december 56 wordt, werd naar verluidt begin dit jaar geopereerd aan een tumor in zijn keel. Iets wat hij altijd stellig heeft ontkend. Zefs toen de moeder van Val in Amerikaanse media bevestigde dat haar zoon keelkanker heeft, gooide hij het op 'een complicatie'.

De acteur, die onder meer Jim Morrison speelde in de film The Doors en Batman in Batman Forever, wil zo min mogelijk te maken hebben met medische hulpmiddelen, maar zich vooral 'beter willen bidden', als aanhanger van de Christian Science. Val zou ook langer hebben geweten van de tumor, maar zich pas na lang aandringen van zijn familie bij een arts hebben gemeld.

Het hulpstuk, waar de Daily Mail foto's van plaatste, is wellicht een teken dat hij toch (ook) voor de medische molen kiest. Het plastic object in zijn keel kan worden gebruikt om via een slangetje zuurstof toe te dienen, als steun bij verzwakte spieren of bij ademhalingsproblemen als de luchtpijp is geblokkeerd door bijvoorbeeld een tumor. De acteur werd in oktober van dit jaar gezien in een ziekenhuis in Los Angeles, met slangetjes en in een rolstoel.