Nieuws/Entertainment
471822
Entertainment

'Ik ben nu hartpatiënt'

Leven Willibrord Frequin aan één draadje

Het leven van WILLIBRORD FREQUIN (74) is veranderd. Nadat de presentator in februari een pacemaker kreeg, is zijn leven niet meer hetzelfde. Frequin: „Ik lijd aan het Sick Sinus Syndroom. Kern van het verhaal is dat de sinusknoop, de plek die het hartritme regelt, niet goed werkt. Hierdoor slaat het hart het ene moment te snel en dan weer te langzaam. En dat kan leiden tot een hartstilstand.”

Al snel na de ingreep begin dit jaar voelde Frequin dat er nog altijd iets niet goed was. Uiteindelijk bleek van de zomer dat een van de twee draadjes naar de hartkamer was gebroken. „Hier in ’t Gooi zei de ene arts ’niets aan te doen’ en een ander beloofde dat ik zou worden gebeld voor een operatie. Maar dat telefoontje heb ik tot op heden niet gehad. Een goede vriend adviseerde toen contact op te nemen met cardioloog TIM SIMMERS in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Maar ook daar werd geconstateerd dat een van de twee draadjes niet goed functioneert en een operatie vooralsnog niet zou plaatsvinden.”

Zijn onzekere gezondheidstoestand heeft een groot effect op zijn leven. „Ik sta doodsangsten uit. Tot een eventuele operatie zal ik angstig zijn, en bang voor de dood. Het is een extra angstje dat ze niet kunnen opereren. Elke ochtend als ik wakker word, denk ik opgelucht ’Ik ben er nog!’. Eigenlijk zou Frequin moeten werken aan zijn conditie. „Maar aan het opbouwen daarvan ben ik nog niet toegekomen. Ik ben enorm ongerust en vrees ’Het kan zo gebeuren’. Ik ben nu hartpatiënt.”