Nieuws/Entertainment
472753728
Entertainment

Floortje Dessing terug naar ondervoed Jemen

Floortje Dessing

Floortje Dessing

Floortje Dessing is ambassadeur van het Rode Kruis. Hiervoor is ze afgereisd naar Jemen, om daar aandacht te vragen voor een van de grootste stille rampen ter wereld. Het aantal mensen dat honger lijdt in Jemen is nog nooit zo hoog geweest. Om hiervoor hulp te vragen heeft het Rode Kruis Giro 6868 geopend. Floortje was samen met directeur Marieke van Schaik in het oorlogsland.

Floortje Dessing

Floortje Dessing

Dessing was twee jaar geleden ook al in Jemen, ze kwam toen vast te zitten tijdens gevechten die plaatsvonden in het land. „Ik moest toen hals over kop het land verlaten en heb er sindsdien alles aan gedaan om weer terug te kunnen keren”, aldus de programmamaakster.

Met hulp van het Rode Kruis slaagde zij er dit keer in om toegang te krijgen tot het noorden van Jemen. Voor veel buitenlanders is dit gebied vrijwel ontoegankelijk. Ze maakte daar opnames voor haar programma Floortje terug naar het Einde van de Wereld.

Spannend

In deze serie reist de presentatrice opnieuw af naar gebieden die zij in eerdere seizoenen had bezocht. Voor haar programma interviewt ze de 32-jarige Belgische Rode Kruis-medewerkster Rima die in het door conflict zwaar getroffen gebied werkt. „Natuurlijk vond ik het spannend om terug te gaan naar dit land waar nog steeds zwaar gevochten wordt, maar ik wilde dat doen omdat het verhaal nog net zo urgent is. We zijn inmiddels twee jaar verder en de oorlog woedt nog steeds voort.”

Floortje bezocht samen met Van Schaik onder meer een ziekenhuis waar zwaar ondervoede kinderen worden behandeld. „Het is hartverscheurend om een broodmagere baby van 4 maanden te zien die minder weegt dan een pasgeboren baby”, vertelt Floortje.