Nieuws/Entertainment

Collega's verdedigen Hans Kraaij jr.

'Ronald de Boer net Marijke Helwegen'

Door van onze redactie

De uithaal van Ronald de Boer naar Hans Kraay jr. is een schot voor open doel voor René van der Gijp en Johan Derksen. Ook het uiterlijk van Ronald moet het ontgelden.

Voetbal Inside trapte gisteravond af met de opmerkingen van De Boer. Die ventileerde vorige week dat Hans Kraay jr. buitenspel is gezet in de uitzendingen van de Champions League bij SBS 6, omdat hij niet serieus kan worden genomen.

René van der Gijp en Johan Derksen, die met Hansie Hansie aan tafel zaten bij VI maandag, zagen hun kans schoon en veegden de vloer aan met Ronald, die Champions League-analist is bij SBS. Gijp: "Je begint met de wedstrijd Ajax - Rapid Wien en wie laat je als onafhankelijk analist optreden? De tweelingbroer van Frank (de trainer van Ajax, red.). Dan ben je gestoord."

Derksen: "Hij heeft het over serieus nemen, maar hij  staat overal de wijsneus uit te hangen. Hij is gewoon de PR-man van Qatar, om daar het WK heen te brengen. Totaal ongeloofwaardige man. De hele wereld is ertegen."

Gijp doet er nog een schepje bovenop: "Hij lijkt al niet meer op de broer van Frank de Boer, meer op de zus van Marijke Helwegen met dat hele bolle voorhoofd en dat vele haar erop, dat AC/DC-haar." Ronald maakt er geen geheim van gebruik te maken van botox en haarimplantaten.

Hans heeft besloten om niet na te trappen. "Ik heb de volgende dag Ronald gebeld en verteld wat ik van zijn optreden vond en dan is het voor mij klaar." Presentator Wilfred Genee noemt Ronald "een prima analist, maar dit soort dingen roepen is niet zo handig."

Lees meer over