Nieuws/Entertainment
478341621
Entertainment

Lady Gaga: Donald Trump is een dwaas en een racist

Lady Gaga heeft hard uitgehaald naar Donald Trump na de dood van George Floyd, de zwarte ongewapende man die maandag in Minneapolis overleed nadat hij hardhandig werd gearresteerd. In een bericht op Instagram noemt de zangeres de Amerikaanse president een ’dwaas’ en een ’racist’ die verdeeldheid in het land aanwakkert in plaats van bestrijdt.

Gaga schrijft dat ze ontzettend verdrietig en verontwaardigd is door de gebeurtenis en dat er snel iets moet veranderen. „De stemmen van de zwarte gemeenschap zijn te lang het zwijgen opgelegd en die stilte is keer op keer dodelijk gebleken. En wat ze ook doen om te protesteren, het zorgt niet voor compassie bij de leiders van dit land, die er zijn om hen te beschermen.”

Trump zou volgens Gaga het racisme niet aanpakken maar juist voeden. „We weten al lang dat president Trump is mislukt. Hij bekleedt het machtigste ambt ter wereld, maar biedt niets anders dan onwetendheid en vooroordelen terwijl er nog steeds zwarte levens worden ontnomen.”

Volgens de zangeres is het de hoogste tijd dat de zwarte gemeenschap door alle andere gemeenschappen wordt ondersteund. „We MOETEN onze liefde voor de zwarte gemeenschap tonen. Als blanke, bevoorrechte vrouw schaar ik me daarbij.”