Entertainment/Royals
480876463
Royals

Standbeeld prinses Diana onthuld

Het standbeeld van prinses Diana is donderdagmiddag onthuld. Ter ere van hun moeder Diana hebben Harry en William hun onenigheden opzij gezet en onthulden zij samen het standbeeld.

Talloze royaltyfans hadden zich donderdag verzameld voor de deur van Kensington Palace in Londen. Ze kwamen om gezamenlijk de zestigste geboortedag van prinses Diana te vieren en hoopten een glimp op te vangen van William en Harry.

Bij de poorten had het publiek vlaggen, ballonnen en bloemen achtergelaten. Op de bijbehorende briefjes staan boodschappen als ’We love you Diana’ en ’Happy birthday Diana’.

William en Harry trokken in The Sunken Garden, een van Diana’s favoriete locaties van het paleis, gezamenlijk het doek waaronder het beeld zat weg waarna er een applaus klonk van de aanwezigen. Naast William en Harry waren onder anderen Diana’s zussen Sarah en Jane erbij en ook haar broer Charles.

Het was voor William en Harry, die de laatste jaren op gespannen voet leven, de eerste keer sinds april dat ze elkaar weer zagen. Toen spraken ze elkaar tijdens de uitvaart van hun opa prins Philip. Van enige spanningen was donderdag niet veel merkbaar. De broers stonden schouder aan schouder en leken het naar hun zin te hebben.

In een gezamenlijke verklaring laten ze weten op Diana’s geboortedag in het bijzonder te denken aan haar ’liefde, kracht en karakter’. „Elke dag wensen we dat ze nog steeds bij ons zou zijn, en we hopen dat dit beeld voor altijd zal worden gezien als een symbool van haar leven en haar nalatenschap.”