Nieuws/Entertainment
481208
Entertainment

…en of dat ooit gaat gebeuren?

Schumi kent schoonzoon niet…

Het is voor iedere vader een mijlpaal; het moment waarop je dochter voor het eerst een vriendje voorstelt. Hoe treurig is het echter voor de familie Schumacher. Dochter Gina heeft haar hart verpand aan een knappe Italiaan, heeft zelfs zijn ouders al ontmoet, maar papa Michael – al bijna twee jaar keihard werkend aan zijn herstel na een dramatisch skiongeluk – weet nog van niets…

Het gaat nog steeds niet goed met de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. Zelfstandig praten of wandelen kan hij nog steeds niet en het ziet er niet naar uit dat dit spoedig zal gebeuren. Een goede vriend: „We blijven elke dag bidden in de hoop dat hij tot een bepaald niveau herstelt…”

Sinds de zomer van vorig jaar revalideert hij thuis in het Zwitserse Gland. Daar wordt hij verzorgd door een medisch team van specialisten. Zo’n vijftien in totaal, die hem 24 uur per dag, zeven dagen in de week verzorgen. Dat is peperduur, schattingen lopen uiteen van 120.000 tot 135.000 euro per week. Toch blijft de familie, ondanks zijn minieme vorderingen, hopen op een wonder.

Het gewone leven gaat intussen gewoon door voor zijn vrouw Corinna, zoon Mick en dochter Gina Maria. De 18-jarige is een enorm talent in reining, een westernvorm van dressuurrijden.

Het was aan het begin van dit jaar dat ze tijdens internationale wedstrijden de Italiaan Riccardo Calascibetta (20) tegen het lijf liep, eveneens een ruiter, zij het van een minder niveau dan de Schumacher-dochter. Het klikte meteen tussen de twee en hoewel nog niet officieel bevestigd zouden ze enorm verliefd zijn. Gina Maria zou zelfs zijn ouders al hebben ontmoet, ook zij reizen – net als háár moeder – vaak met hun zoon mee op internationale toernooien.

De Calascibettas, een gerenommeerde familie uit het Siciliaanse Palermo, zijn alom gerespecteerd in het paardenwereldje en genieten veel aanzien. Vergelijkbaar met de status van de Schumachers, niet in de laatste plaats door de immense sportpresentaties van de voor zijn leven vechtende pater familias.

Die heeft nog niets meegekregen van het liefdesgeluk van zijn dochter. Helaas voor hem moet hij met heel andere dingen bezig zijn…