Nieuws/Entertainment
481236
Entertainment

Eenmalig Beatles-drummer Andy White overleden

NEW YORK - De Schotse drummer Andy White, die meespeelde op enkele vroege opnamen van The Beatles, is op 85-jarige leeftijd in de Verenigde Staten overleden. White werd in 1962 door de Beatles-producer gevraagd het slagwerk te spelen op single-versies van 'Love me do' en 'P.S. I Love you'. De producer was toen niet zeker over de kwaliteiten van de latere Beatles-drummer Ringo Starr, die wel de tamboerijn mocht spelen, aldus Sky News.

De in Glasgow geboren White kreeg het toen vorstelijke bedrag van 5 pond betaald voor zijn drie uren opnametijd. In de jaren daarna ontving hij geen royalty's. "Je zou kunnen zeggen dat het iets heel bijzonders was, maar ik wist toen niet hoe speciaal het zou worden", vertelde White in 2012 in een interview. Door zijn vroege werk met de band, werd hij soms gerangschikt onder de zogenaamde 'Vijfde Beatles', samen met mensen als Stuart Sutcliffe en Pete Best.

In 1964 speelde White de drums op 'Shout' van Lulu en in 1965 op de beroemde single 'It's not Unusual' van Tom Jones. Later verhuisde White naar de Verenigde Staten en werd drumleraar.