Nieuws/Entertainment
481416
Entertainment

Sammie (22) mogelijk alsnog gestraft

OM onderzoekt vernielingszaak Monique van de Ven

Het OM wil de vernielingszaak waarbij Monique van de Vens zoon Sammie (22) betrokken was, niet laten rusten.

Ondanks het feit dat Monique en haar man Edwin de Vries hebben besloten geen aangifte te doen tegen hun zoon, is het OM een diepgaand onderzoek gestart naar de vernielingen die eind oktober hebben plaatsgevonden.

De officier van justitie wil er onder andere met forensisch onderzoek achterkomen of er sprake is geweest van brandstichting en wat de rol van Sammie is geweest bij de vernielingen.

"Brandstichting is een heel zwaar feit", zegt een woordvoerster tegen De Gooi-en Eemlander. "Als de villa inderdaad in brand was gevlogen, was er ook een groot risico voor panden in de directe omgeving."

Sammies 24-jarige vriend zou, zo beweren Monique en Edwin, de vernielingen in de Gooische villa hebben aangericht. Buren vertellen een ander verhaal; niet de vriend, maar Sammie was volgens hen doorgeslagen.

Drugs

Sammie verklaarde zelf aan de media dat hij en zijn vriend experimenteerden met foute drugs toen het volledig misging. "Ik begon te hallucineren en wist niet meer wat er allemaal gebeurde."

De zoon van Monique had zich in een café misdragen en verzette zich hevig toen de politie hem arresteerde. Sammie zegt dat hij er pas later achterkwam dat zijn vriend de villa overhoop had gehaald en een vuurtje had gestookt in het huis. "Gelukkig in de open haard."

Monique en Edwin waren op vakantie toen het drama zich voordeed. Zij willen geen aangifte doen tegen Sammie en vertelden zelfs dat ze trots waren op hun zoon omdat hij alles "openhartig en eerlijk" aan hen had opgebiecht.