Nieuws/Entertainment
481898
Entertainment

Nieuwe schuldeiser Lil Wayne meldt zich

Rapper Lil Wayne wordt momenteel overspoeld met boze schuldeisers. Hij kan rekenen op nog een nieuwe rechtszaak, van een vuurwerkbedrijf dat hij niet heeft betaald.

Lil Wayne had vuurwerk had gekocht voor zijn tour in 2013. Omdat de rapper het geld maar niet overmaakte, klaagde het bedrijf hem al eerder aan. Die zaak werd geschikt, maar omdat Wayne ook die belofte niet nakwam stapt het bedrijf nu wederom naar de rechter, meldt TMZ. De rapper zou de vuurwerkleverancier nog 96.000 dollar verschuldigd zijn.

Het bedrijf sluit aan in een rij met schuldeisers waarvan enkelen de rapper ook al tweemaal voor de rechter daagde. De leverancier van zijn privévliegtuig eiste pas nog 2,2 miljoen dollar (2 miljoen euro), zijn advocaten 81.000 dollar (75.000 euro) en een tourbuschauffeur wil zijn 75.000 dollar (69.000 euro) zien.

De wanbetalingspraktijken van Wayne leidde er vorige week toe dat zijn villa in Miami binnengevallen werd door de politie, die de inboedel inlaadde. Volgens insiders bevonden zich daaronder ook schilderijen met een totale waarde van zo'n 30 miljoen dollar (28 miljoen euro).