482520
Entertainment

Bijna veertig jaar na zijn grote doorbraak

Ron Brandsteder: klaar met tv

RON BRANDSTEDER (65) heeft bewust gekozen voor de luwte. De presentator die miljoenen mensen aan de buis wist te kluisteren met Ron’s honeymoonquiz, de Showbizzquiz en Dancing with the stars: "De volgende generatie is opgestaan."

De jaren dat Ron nauwelijks over straat kon vanwege de huizenhoge kijkcijfers die hij haalde, behoren tot de verleden tijd. Vóltooid verleden tijd als we hem zelf mogen geloven. De presentator, die in mei de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, kijkt terug op prachtige tv-successen. Eerst bij de TROS en later bij RTL 4. Maar sinds de theatervoorstellingen, die hij vier seizoenen lang met zijn vakvriend ANDRÉ VAN DUIN (68) maakte, voorbij zijn beseft hij dat zijn hoogtijdagen als BN’er voorbij zijn.

Na in 2013 nog de Showbizzquiz met zijn oudste zoon RICK (31) terug op de buis gebracht te hebben, zegt Ron nu: „Laten we eerlijk zijn, de volgende generatie is opgestaan. Ik heb nota bene laatst een schnabbel van Ríck overgenomen! Omdat hij niet kon, belden ze de nummer twee van de lijst en dat was ik. ’Ook al ben ik niet de eerste keuze, ik kom het graag doen’ antwoordde ik. En zo is het ook. Ik vind het prachtig, maar het is wel duidelijk hoe de kaarten liggen, toch?  Je kunt me vergelijken met een kleermaker die zich niet meer thuis voelt in het atelier."

Lees het hele interview in De Telegraaf van vandaag