Nieuws/Entertainment
483601
Entertainment

Politie haalt huis Lil Wayne leeg

FOTO'S -  De politie is de villa van Lil Wayne in Miami binnengevallen om beslag te leggen op zijn bezittingen. Lokale televisiestations laten zien dat meubels en kunstwerken in een vrachtwagen worden geladen.

Volgens TMZ is de rapper zelf momenteel in Los Angeles; naar verluidt probeerden beveiligers de politie de toegang tot het huis te weigeren. De agenten legden echter uit dat ze een bevel hadden om spullen in beslag te nemen omdat Wayne in gebreke is gebleven bij het betalen van een dwangsom van 2,2 miljoen dollar (2 miljoen euro).

De rapper werd eerder namelijk voor de rechter gesleept toen hij zijn lease niet overmaakte voor zijn privévliegtuig. De jet kost 55.000 dollar per maand, de betalingsachterstand was opgelopen tot 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro). Die moest hij van de rechter voldoen, plus nog eens 2 ton (180.000 euro) aan kosten voor de rechtsgang die de eigenaar maakte.

Het vliegtuigbedrijf is niet de enige die de wanbetalende rapper voor de rechter heeft gesleept. Enkele weken geleden ging ook een tourbuschauffeur voor een tweede keer naar de rechter omdat Wayne zijn factuur van 75.000 dollar (68.000 euro) maar niet betaalde. Eerder klaagde de chauffeur hem ook nog eens aan omdat hij hem met de dood bedreigd zou hebben.